Известие

Collapse
No announcement yet.

Преден ляв фар за мъгла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Преден ляв фар за мъгла

Здравейте.
    Става въпрос за този фар(http://i48.tinypic.com/15p36l5.jpg). Как се свалят въпросните крушки. И двете не светят, но не отчита нищо на дисплейя на таблото. Свалих бялото капаче(то е лесно със завъртане и се маха), махнах и буксата за захранването и това е..... на там не знам, какво да направя. Въртях, суках, но ме е страх да не счупя нещо.

Също въпросче. Долу на бронята където са предните мигачи, под тях има уж фарове, но не светят(то фара е един с мигачите, но свети само горната половина - мигача) Така ли е или и там има някакъв проблем?
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Bump!
    На много гадно място е...
    За да сваля целия фар предната броня ли трябва да махна ?

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
      Bump!
      На много гадно място е...
      За да сваля целия фар предната броня ли трябва да махна ?
      Общо взето -да. Ама за да смениш крушка - не трябва да махаш фар въобще, освен ако нещо не е стопило
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Бе аз направо ще махна цялата броня то се е видяло...... И без това имам малко ремонт по нея, поне да е наведнъж... Иначе в Repair Manuala е написано как се сваля въпросната крушка, но стигам до стъпката, в която трябва да се освободи някакъв механизъм дето я държи. Нали е на много удобно място и всичко се вижда и на пипане не мога да го уцеля... Пък и там пише за една крушка, а при мен са две, които не работят. Може и да е друг проблема. Като се разхлади малко ще и видя сметката ))

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
          Бе аз направо ще махна цялата броня то се е видяло...... И без това имам малко ремонт по нея, поне да е наведнъж... Иначе в Repair Manuala е написано как се сваля въпросната крушка, но стигам до стъпката, в която трябва да се освободи някакъв механизъм дето я държи. Нали е на много удобно място и всичко се вижда и на пипане не мога да го уцеля... Пък и там пише за една крушка, а при мен са две, които не работят. Може и да е друг проблема. Като се разхлади малко ще и видя сметката ))
          Ами разглобявай, ама винтовете на бронята са гадни, хващаш се в приключение. Особено ако са ръждясали
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Сменянето на въпросната крушка е най-мизерната работа... Бронята я свалих точно за 30 мин (само двете винтчета под калниците са малко особени, най-вече, ако не искаш да сваляш гумите.
            Иначе въпросното телче което държи крушката за мъгла е направо ужас.. 15 мин не мога да го махна.
            Бронята и нея с шлайф я рязах отдолу(изравних прагчето, което от закачане на неравности се беше изкривило и счупило на места(гадно провиснало).
            Също така слагането на фара(или по точно регулирането така, че хем да пасне на бронята хем да свети където трябва е също доста голяма играчка....(два пъти после свалях бронята да го регулирам.....)

Наистина приключение си беше...

Comment

Working...
            X